WELL WELL… – OIL ON WATER

We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de nu 57-jarige Patrick Riguelle altijd al aanwezig is geweest in ons muzikale geheugen. Als frontman bij de folkgroep ‘Kadril’ kwam hij voor het eerst opduiken en zijn uitstekende kwaliteiten als zanger en gitarist konden we vele keren bewonderen toen hij op televisie in de ‘De Laatste Showband’ allerlei soorten liedjes op een uitstekende wijze wist te brengen.

Daarnaast is hij ook altijd actief gebleven als sessiemuzikant en vormde hij met radio-icoon Jan Hautekiet het muzikale duo ‘Red Harmony’. Beiden waren onlangs ook nog te zien als bandleden in het muzikale tribute-project ’50 Jaar Neil Young’ waarmee ze met Guy Swinnen, Bjorn Eriksson, Axl Peleman, Gertjan Van Hellemont (‘Douglas Firs’), Piet de Pessemier (‘Mad About Mountains’) en drummer Ron Reuman zowat alle Belgische zalen hebben afgeschuimd.

Nu kregen we een nieuwe plaat binnen van een band die ‘Well Well…’ heet, een nieuw muzikaal project van Patrick Riguelle (zang, akoestische gitaar, lap steel en mondharmonica) dat hij samen heeft opgezet met voormalig ‘Machiavel’- en ‘Vaya Con Dios’-gitarist Thierry Plas, pianiste Eva Hautekiet (dochter van), bassist François Garny en drummer Jean-Pierre Onraedt. Al in de jaren ’90 vormden Patrick Riguelle, Thierry Plas en Jean-Pierre Onraedt de Brusselse formatie ‘The Responsibles’ en het is dan ook verheugend dat ze elkaar voor dit project hebben teruggevonden.

‘Well Well…’ brengt een mix van rock, soul, funk en ballads op het album “Oil On Water” in elf songs waarvan Patrick Riguelle en Thierry Plas de meeste samen hebben gecomponeerd. Enkel voor het liedje “Thought Of Him” componeerden Jean-Pierre Onraedt en Jan Cordemans (ook een ex-‘Responsibles’-bassist) mee. De enige coversong op deze plaat is een song van Stephen Stills, met name het voor het “Déjà Vu”-album van ‘Crosby, Stills, Nash & Young’ gecomponeerde “4+20”.

Geopend wordt er op “Oil On Water” met het stevig rockende nummer “Driftin’” waarna de pedal steelgitaar wordt bovengehaald voor de knappe ballad “Where Have All The Rebels Gone”. Funky dansmuziek krijgen we dan weer in het swingende “Last Dance” (zie video) en in “Back In The Crying Game”. De voor ons mooiste songs op deze plaat zijn echter de twee door Patrick Riguelle prachtig gezongen ballads “Thought Of Him” en “Lowland Rivers”.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

video